Najopasniji poslovi današnjice

Najopasniji poslovi današnjice

Posao i zaposlenje Comments Off

Saznajte ko svaki dan rizike svoj život na poslu

Nije tajna da u svijetu postoje poslovi koji su ekstremno opasni. Čak i neki poslovi koji se čine relativno sigurnim, kao na primjer rad u pošti, mogu rezultirati nekom nesrećom. Prema ovome, ne postoje poslovi koji su 100 procenata sigurni, ali postoje poslovi koji su opasni sami po sebi. Saznajte koji su to najopasniji poslovi današnjice:

Saznajte koji su to opasni poslovi

– Jedan od najopasnijih poslova u svijetu jeste posao policajca. Ovdje se ne misli na one koji sjede za stolom, već na one koji su na ulici. Sa svime što se dešava na ulicama, njihov posao je jako zahtjevan, opasan i slabo plaćen. Pa kada se malo bolje razmisli, njima čak i treba zahvaliti jer štite nevine ljude i održavaju mir na ulicama. Za posao policajca se uglavnom prijavljuju ljudi koji vole ovo zanimanje sa svim srcem.

– Sljedeći posao koji je opasan je posao vatrogasca. Svaki put kada se alarm oglasi da je negdje požar, vatrogasac svojim odlaskom stavlja svoj život na kocku. Vatra kada jednom plane, nju treba što prije ugasiti i spriječiti da se širi. Vatra se teško može kontrolisati i ona spaljuje, i ubija sve pred sobom. I ovo je posao koji se bira samo iz ljubavi.

– Još jedan od opasnijih poslova je i posao u vojsci. Odlazak u rat ne čini toliko ovaj posao opasnim koliko čine treninzi koji obučavaju pojedinca kako da se ponaša u situaciji sa suparnikom. Mnogo vojnika je bilo ozbiljno povređeno tokom ovih treninga, a mnogi su i umirali od hodanja sa punom opremom po suncu. Ovaj posao kao i ovi iznad se obavlja na sopstveni rizik.

– Ipak posao koji vodi je posao deminera. Posao deminera se sastoji od toga da pronalazi bombe i da ih razoruža bez da one eksplodiraju i tako naškode njegovom timu ljudi. Ovaj posao je vrlo plaćen, ali nosi i veliki rizik sa sobom.

Osim ovih poslova, opasni su i poslovi građavinskih radnika koji se svakodnevnom izlažu visinama i teškim mašinama.

Znate da nizak porez u Hrvatskoj za firme omogućava mnogim privatnicima da se bave ovom ili nekom drugom industrijom. Više o tome možete pročitati u članku ako slijedite linku.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top