Posao dadilje

Posao dadilje

Igračke i djeca Comments Off

Sigurno i kvalitetno oblikujte jedan mladi um

Posao dadilje nije lagan, a roditelji uglavnom imaju poteškoća pri dopuštanju da neko drugi stvori vezu sa njihovim djetetom. Ipak dadilje sa iskustvom bolje podržavaju i shvataju dijete, prilaze im sa majčinskim osjećajima i brinu o aktivnostima koje će dijete imati u toku dana. Mnoge dadilje su porodično orijentisane i služe kao čuvar djetetu. Roditelji očekuju pouzdane i kompetentne dadilje, dok dadilje očekuju da ih roditelji poštuju kao profesionalca.urnosti djeteta. Dadilje bi prvo trebale naučiti sebe, a zatim i djecu koju dadiljaju.

Naučite kako paziti djecu

Dadilje moraju posebnu pažnju usmjeriti kada se djeca igraju u vodi ili oko vode. One moraju pratiti dijete, bez obzira na godine, kada ide na plažu ili ulazi u bazen. One moraju znati šta uraditi ukoliko dođe do nekih nezgoda sa vodom.

Dadiljama se savjetuje da nauče djecu o štetnim uticajima sunca i opekotinama koje nastaju od njega. Djeca obavezno moraju nositi kreme za zaštitu od sunca, a dadilja bi morala pripaziti na bilo kakve znake što dijete daje ako je izloženo prekomjernom suncu, kao na primjer znojenje, mučninu, ubrzan puls i blijedost.

Djeca koja su dovoljno odrasla da koriste internet bi trebala da znaju neke osnovne stvari o njemu. Dadilja je ta koja će zamoliti roditelje da instaliraju filter ili neki softver koji će zaštiti dijete od raznih uticaja koji dolaze sa interneta. Dijete treba edukovati u smislu da koristi računar kvalitetno, kao i odrediti vrijeme koliko ga može koristiti.

Osim ovih korisnih savjeta, dadilja bi trebala upozoriti dijete na požar i problemima sa elektro instalacijama. One djecu moraju naučiti svim stvarima kako bi se zaštitila od vatre i kako da do nje uopšte ne dođe.

Prvih nekoliko sedmica je kritičan period za dadilje i djecu. Međutim kroz njihovo druženje ona će da se približi djetetu i tako ostvari prijeteljsku vezu. Prečitajte i kako se kupuje dječje igračke.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top