Cerada za motor kao odlična zaštita za motor

Cerada za motor kao odlična zaštita za motor

Automoto Comments Off

Svaki ljubitelj motornih vozila zna koliko očuvanje istog može biti naporno, ali i nužno. Kad kupite skupo vozilo i neke dodatne komponente za njega, zasigurno ne želite da ih uništi majka priroda ili nešto drugo. Upravo tome služi cerada koja je odlična zaštita za motor.

Koja je najbolja zaštita za motor?

Jak vjetar nekad nanosi kamenje, kiše mogu biti toksične i isprati/izblijediti lak, tuča može uništiti metalne komponente, prljavština kao prašina i slične male čestice uvijek se mogu zavući u neki dio motora kojemu će zaštopati ventilator.

Nemojmo zaboraviti na silnu kišu i vlagu koja može naštetiti metalu te on korodira, sustavu te se on previše namoči te i tkanenim/kožnim dijelovima motora.

Ukratko, ako zaista pomno brinete o svom vozilu, svakako vam treba cerada za motor odnosno zaštita za motor. To je dugoročna investicija i nećete požaliti ako ju napravite. S obzirom da cerade zaista nisu skupe, definitivno ulažete novac u nešto dugoročno.

Kako izabrati ispravnu ceradu za motor?

Ne postoji previše stvari na koje se morate fokusirati pri biranju cerade za motor, ali jedna od najbitnijih na koju ipak trebate obratiti pozornost svakako su dimenzije. Ovo je najčešća greška svih koji kupuju cerade: uzmu premalenu ceradu, te im time zaštita za motor nije kako treba biti.

Te „plahte“ zaista izgledaju jako veliko kada ih prostrete u dućanu ili kad pročitate određene dimenzije te ste sigurni da će pasati vašem vozilu, ali u stvarnosti jest to nešto drugačije.  

Zbog svojih nepravilnih uglova i kuteva, motori zapravo trebaju dosta veliku površinu kod cerada za motor. Jedan od razloga jest i sam volan koji je tako „razgranat“.  

Druga stvar na koju trebate obratiti pozornost jest materijal. Poliester obično biva najisplativiji u ovakvim slučajevima jer je praktički nepoderiv, ali najbolje bi bilo da možete i kod cerade imati spužvasti dio koji će smanjiti bilo kakve udarce koji se dese kada nešto vjetrom naleti na vozilo.  

Treća stvar je način na koji se cerada za motor osigurava: gume su nešto nesigurnije, vezice i „špage na sužavanje“ su nešto praktičnije. I na kraju, naravno, bilo kakav praktični dodatak može biti od pomoći kao zaštita za motor: torbe prvenstveno.

Ako se pak cerada za motor treba prati, mlaka voda i spužva obave posao savršeno!

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top