Različite rešetke za različite roštilje

Različite rešetke za različite roštilje

Dom i obitelj Comments Off

Roštilji se koriste u različitim prilikama, pa su za takve prilike potrebni i različiti roštilji. Da bi se to ostvarilo mnoge kompanije prave različite tipove roštilja, ali i rešetke koje će odgovarati različitim tipovima. Roštilj nikako ne možemo promatrati kao jedan element, on je zapravo skup mnogo manjih elemenata i dijelova, slično kao mnoge mašine današnjice.

Materijali za proizvodnju

Roštilji kao i rešetke za iste se danas proizvode od različitih materijala, pa tako imamo emajlirane, željezne i one od nehrđajućeg materijala. Bilo da je nova rešetka za roštilj potrebna za zamjenu stare ili prosto želite imati još jednu sa strane nikada nije na odmet. Zamislite situaciju – završi se ljeto vi roštilj uskladištite u podrum ili garažu i zaboravite da ga operete.

Na svu tu prljavštinu dolazi, dakle, stajanje u zatvorenom prostoru, a ako na to dođu i godine koje je ta rešetka za roštilj prošla, stvarno i definitivno ju možete otpisati. Tada znate da je vrijeme da se pozabavite kupovinom nove rešetke, što nikako nije lak zadatak.

Dimenzije i oblik

Kako smo rekli da su roštilji zapravo mašine spojeni od više elemenata, koji moraju biti ispravni, tako je i očigledno da dijelovi moraju međusobno odgovarati. Prilikom kupovine nove rešetke moramo paziti da su dimenzije točne kako kasnije ne bi došlo do negativnih iznenađenja. Kada je riječ o obliku tu su stvari prilično jasne, sigurno nećete kupiti četvrtastu rešetku tamo gdje je potrebna okrugla rešetka za roštilj.

Osim svega nabrojanog postoje i specijalne rešetke, one koje se ne fiksiraju. Takve se obično koriste za pečenje ribe i povrća na roštilju, kada ne želimo da jedno jelo poprimi ukus i miris onog drugog. Prilično zanimljiva i dobra stvar, ako nas pitate.

Održavanje rešetke

Kada smo završili s kupovinom nove rešetke i kada smo ju namontirali na mjesto gdje je stajala stara rešetka za roštilj, moramo znati da ni ova neće trajati predugo ako je ne budemo održavali. Istina, novije rešetke imaju znatno duži život, ali bez obzira na to sve što se ne održava i ne čisti ne može trajati dugo. Želimo vam sretno roštiljanje, bilo da se radi o kućnoj varijanti, izletu u prirodi ili vrtu.

Znate da se uz meso i povrće, na barbecue se peče i kruh. Taj kruh je  posebnog okusa jer upije sve sokove koje je meso pustilo. Više o tome u članku.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top