Polo majica je gentleman među majicama

Polo majica je gentleman među majicama

Moda i pokloni Comments Off

Polo majice imaju jako bogatu povijest koja je povezana s nekoliko sportova i dugo se razvijala u oblik u kojem se danas nosi. Danas se polo majica može nositi u skoro bilo kojem okruženju, a njezin ovratnik lako može biti zamjena za kravatu. Zasiguno je elegantnija verzija obične majice, a često je i materijal od kojih je izrađena kvalitetan i elegantan. Polo majice su prošle dug put od tradicionalnih sportskih terena za polo i teniskih terena, preko ladanjskih klubova engleske gospode. Danas su ih gotovo sve kulture prihvatile kao alternativu za uniforme ili svečaniji oblik ležernog stila.

Polo majice mogu se nositi za bilo koju prigodu

Ipak, kao i svaki toliko specifičan odjevni predmet i polo majice imaju određena pravila prilikom nošenja te je važno znati kako ih nositi i sa čime kombinirati. Ljudi danas kombiniraju polo majice sa svime i svačime. Od kratkih haljinica do poderanih traperica. Na njima se mogu naći tragovi umaka s ležerne nogometne utakmice na koju smo otišli sa prijateljima, ali može biti i sastavni dio svečane odjevne kombinacije. Bez obzira na visoki stupanj prilagodljivosti ovog odjevnog predmeta, postoje neka određena pravila kako bi polo majica bolje stajala i davala otmjeni izgled.

Nekoliko pravila za elegantan izgled

Postoji nekoliko pravila prilikom nošenja polo majica oko kojih se svi modni stručnjaci slažu. Jedno od tih pravila je da se ispod polo majice nikada ne nosi potkošulja. Zbog svog specifičnog ovratnika, polo majica ne podnosi da ispod proviruje potkušulja. Ako se bojite da će vam biti hladno, radije sa sobom ponesite neku jaknu. Polo majica isto tako mora biti uz tijelo, ali ne preuska te biti odgovarajuće veličine. Ne smije padati niže od bokova jer onda djeluje neuredno. Ovratnik uvijek mora biti savijen prema dolje, nikada prema gore. Bez obzira kako vama izgledao odraz u ogledalu, ako niste teenager, bolje je ovratnik spustiti prema dolje.

Polo majice su pod utjecajem sve popularnijih natpisa na majicama također dobile velike logo znakove, ali to je još jedna stvar koju bi bilo dobro izbjegavati. Mali logo u razini prsa se možda ni ne može izbjeći, ali veliki natpisi i blještave bolje je zasigurno bolje ostaviti za majice koje ne nose posebno ime – polo majice.

Ako vam trebaju majice za parove onda si pročitajte članak na tu temu.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top