Eccotemp L5 prenosivi bojler – recenzija

Eccotemp L5 prenosivi bojler – recenzija

Dom i obitelj Comments Off

Eccotemp L5 prenosivi bojler je savršen dodatak našem vodenom sistemu. Provera stvarnosti: potreban je samo lagan povetarac kako bi se hladni tuš osetio stvarno hladno… Sa Eccotemp L5, možemo se zagrejati i uživati! Mislimo da često crta liniju između tuširanja ili ne tuširanja.

Kako to radi

Eccotemp L5 je bojler bez rezervoara, što znači da nema rezervoara tople vode; voda se odmah zagreva, na zahtev. To znači da se možete tuširati celi dan i nikada nećete ostati bez tople vode! (pa, to je sve dok vam ne ponestane propan ili voda) Ovaj tip grejača nije uobičajen u severo-američkim kućama (ali ih počinjemo viđati sve više i više), ali su prilično uobičajene u Evropi jer je efikasnije od “tradicionalnih” bojlera sa rezervoarom. Zaista, održavanje rezervoara vode na visokim temperaturama tokom celog dana nije efikasno; štaviše, rezervoar se često nalazi daleko od aparata i postoji značajna količina energije koja se gubi kroz cevi i vodu koja se troši čekajući da se voda zagreje.

Izbor vode

Grejač je priključen na naš vodeni sistem pod pritiskom. Naš sistem je sličan bilo kom RV-u: imamo rezervoar od 25 litara sveže vode, a Shurflo vodena pumpa stvara pritisak koji je potreban za napajanje uređaja (sudoper,a pranje bicikla i vrući tuš).

Podešavanja

Plin i voda (protok) mogu se prilagoditi Vašim željama. Temperatura tuša zavisi od kombinacije podešavanja gasa / vode (i varira sa temperaturom vode u rezervoaru!)… Na primer, više vode (max) dovodi do niže temperature tuša jer ima više vode koja teče kroz izmenjivač toplote u određenom vremenu.

Čitajte i sljedeći članak: Centralno grijanje nalazi se u mnogim domovima

Za potrebe centralnog grijanja, toplina se u prostoriji može širiti ili putem grijaćih tijela ili putem posebnih površinskih sustava. Princip rada radijatora je takav da oni zagrijavaju zrak i šalju ga prema gore.

Šta se nam sviđa

  • Jeftin.
  • Može se integrisati u naš sistem vode pod pritiskom.
  • Može se podesiti od tople do vruće (prilično je moćna pri maksimalnoj postavci).
  • Može se koristiti bez grejanja (hladni tuševi)
  • Jednostavno rukovanje (nije potrebno svaki put priključiti vodu i propan).

Šta se nam ne sviđa

  • Želimo da se dugme za vodu podesi na nižu postavku da bi se uštedela voda (ali to možemo da “premostimo” pomoću ventila koji smo instalirali).
  • Želimo da se dugme za gas može podesiti na nižu vrednost; kada “premostimo” protok vode (sa našim vlastitim ventilom), voda postaje prevruća za naše ukuse (u vrućim letnim danima).

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top