Sloboda i komfor na valovima

Sloboda i komfor na valovima

Dom i obitelj Comments Off

Ukoliko želite aktivan odmor i uz to ga provesti na moru te okusiti neopisiv osjećaj slobode diveći se ljepotama Jadrana, uz osjećaj potpunog komfora, najam jedrilice je idealno rješenje za vas i vaš odmor. Jedrenje se uz to smatra ekonomičnim i ekološki prihvatljivim načinom putovanja pa je na vama samo da odaberete željenu lokaciju jedrenja, plovilo te željeni datum i vaš odmor može početi. 

Stručnjaci savjetuju kako je najbolje vrijeme za sezonu jedrenja u Hrvatskoj u kasno proljeće (od travnja do lipnja) te u ranu jesen (od rujna do kraja listopada). Tome je tako jer je u to vrijeme more mirno, a vrijeme je toplo te na moru ima manje ljudi. Ukoliko ipak želite unajmiti jedrilicu u srcu sezone (srpanj i kolovoz) napravite svoju rezervaciju ranije jer je tada najam jedrilica vrlo tražen. 

Hrvatske marine

Ukoliko se odlučite za najam jedrilice na hrvatskoj obali imate niz mogućnosti. Naime, Hrvatska ima dugu tradiciju nautike i pomorstva, a trenutno postoji čak oko 50 marina raspoređenih duž cijele hrvatske obale. Skoro polovicu njih (21) pokrenuo je Adriatic Club International (ACI), dok je ostatak u privatnom vlasništvu. Standard marina u Hrvatskoj je vrlo visok pa tako svaka od njih ima:

  • recepciju
  • mjenjačnicu
  • restoran
  • toalete
  • tuševe
  • trgovine
  • parkiralište
  • dizalice i slično

Zbog njihovog visokog standarda, budite sigurni da je vaša jedrilica sigurna te da ćete se vi i vaša posada dobro provesti i ugodno osjećati u hrvatskim marinama. 

Postupak rezervacije i najma jedrilice

Kada ste se odlučili za najam jedrilice i uvjerili se u izvrsnost hrvatskih marina, red dolazi na rezervaciju jedrilice koju ćete unajmiti. Ukoliko prvi put unajmljujete jedrilicu, najbolje bi bilo poslati mail sa svim potrebnim podacima (broj ljudi na jedrilici, polazište, vrstu plovila i slično) tvrtki koja se bavi najmom jedrilica te će vam oni složiti ponudu primjerenu vašim željama. 

Najčešće se prva polovica iznosa plaća odmah nakon potvrde rezervacije za najam jedrilice, dok se duga plaća kasnije (mora biti plaćena mjesec dana prije početka jedrenja). Nakon toga, ostalo je samo čekati ugovoreni datum jedrenja kada ćete udahnuti slobodu na valovima.  

Brzo do jedrilice online

Kao što je slučaj i s brojnim drugim uslugama, možete se odlučiti i za online najam jedrilice. Tako ćete sve potrebne informacije dobiti putem web stranica ili brošura koje možete preuzeti, a cijeli postupak najma jedrilice online ćete puno brže obaviti. Stoga, svakako isprobajte i takvu mogućnost.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top