Prvi znakovi trudnoće prije mjesečnice

Prvi znakovi trudnoće prije mjesečnice

Zdravlje i prehrana Comments Off

Trudnoća je buran period za svaku ženu: 9 mjeseci raznih nasumičnih simptoma koji dolaze i odlaze kako god im se poželi. No, kako znati da ste trudni ako je prerano da odete na ultrazvuk? Naravno da je test za trudnoću najbolja opcija, no kada on nije dostupan, bitno je fokusirati se na vaše tijelo i kako se ono ponaša. U nastavku saznajte koji su prvi znakovi trudnoće kod žena.

Znakovi trudnoće prije mjesečnice

Ako niste znali, vaša zadnja mjesečnica prvi je tjedan vaše trudnoće. Od tada postoje različiti simptomi, neki očiti a neki ne, koji će vam svakako pomoći da primijetite neke promjene.

Prvi znakovi trudnoće javljaju se od prvog do četvrtog tjedna i tada biste trebali osjetiti čudne grčeve i potencijalno slabo i neznatno krvarenje. Ponekad ovo izostaje, a ponekad to žene pripišu novoj nadolazećoj mjesečnici.

Znakovi trudnoće nakon četvrtog tjedna

Ukoliko niste sigurni da li su prvi znakovi trudnoće točni, nakon četvrtog tjedna, vaša menstruacija ne dolazi. U sljedeća dva tjedna, osjetit ćete jako puno simptoma: umor, malaksalost, mučnina, spava vam se, grudi vas škakljaju, bole ili zatežu, morate često urinirati i tok vaše probave se u potpunosti promijenio. Neke žene osjećaju napuhavanje, dok neke primijete da im se mnogo teže voziti bez da im postane mučno. 

U šestom tjednu susresti ćete se s malo očitijim simptomima: vaše raspoloženje mijenjat će se jako brzo, a moguće je da dobijete i temperaturu bez ikakvog očitog razloga. Nakon dva mjeseca trudnoće, neke žene počnu primjećivati povišenje krvnog tlaka!

U devetom tjednu možda ćete imati žgaravicu, a možda ćete primijetiti kako nikad niste bili umorniji. Unutar ovih nekoliko tjedana možete i primijetiti kako se mijenja tempo vašeg srca!

U 11. tjednu potencijalno ćete primijetiti promjenu na vašim grudima i bradavicama, a u istom mjesecu vaši hormoni počnu divljati toliko da potencijalno možete dobiti akne. Ako se udebljate, ne brinite, ovo također nije ništa neobično.

Nakon tri mjeseca trudnoće slijedi i takozvani „pregnancy glow“, nagla regeneracija vaše kože i malo drugačiji opći izgled iste. U svakom slučaju, bilo koji od ovih simptoma može se javiti nekoliko tjedana ranije ili kasnije jer sve ovisi o tempu osobe (svi smo drugačiji). Nemojte se zabrinjavati ako niste točni u tjedan, ali ako osjetite neke velike promjene, javite se doktoru.

Zatvor u trudnoči

Zatvor u trudnoći je veliki teret budućim majkama

Zatvor u trudnoći ili opstipacija nije rijetka pojava, a donosi mnoštvo neugodnih simptoma i bolnih stanja. Usporena probava, jaka nadutost i bol u trbuhu, tvrda stolica i otežano pražnjenje crijeva najčešći su simptomi zatvora i vrlo opterećujući faktor ženama čija je rutina već jako promijenjena trudnoćom. 

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top