Izvažite svoju košnicu vagom za košnice

Izvažite svoju košnicu vagom za košnice

Zdravlje i prehrana 0 Comment

Zašto je važno vagati svoju košnicu pomoću ručne vage za košnicu ili one naprednije koja koristi mobilnu aplikaciju? Odgovor je jednostavan. Vaganje vaše košnice izvrstan je nenametljiv način praćenja stanja vaših pčela. Kao pčelar sigurno znate koliko je važno pažljivo pratiti svoje pčele. Međutim, postoje i trenuci kada je jednako važno dati im prostor koji im je potreban. Baš kao što ljudi cijene svoju privatnost, pčele također ponekad ne prihvaćaju blagonaklono kada otvorite njihove košnice, čak i više ako to činite svaki dan.

Iako je sasvim prirodno da želite imati dobru predodžbu o tome kako napreduje proizvodnja meda, vađenje i provjera okvira može izazvati značajan stres za sve koji su uključeni, ne samo za vaše pčele, već čak i za vas.

vaga za košnice
Jedino pojedinačnim vaganjem svake košnice vagom za košnice se može utvrditi stanje pčelinjeg društva i odreagirati radi ostvarivanja vrhunskih rezultata.

Vaganje košnice

Ovaj postupak može vam dati dobru predodžbu o količini meda ili broju pčela koje žive unutra, a za to se koristi vaga za košnicu. Možda se pitate zašto je važno brinuti o količini meda koju proizvode vaše pčele. Jedan izuzetno važan razlog za to je prezimljavanje. Pčele ne mogu provoditi vrijeme vani kada zahladi. Ovisno o tome koliko su zime teške i gdje živite, vašim pčelama je potrebna određena količina meda kako bi preživjele zimu.

Vaganje košnice i zamjena podnice. Postoje i druga visokotehnološka rješenja za problem vaganja. Također možete koristiti rješenja povezana s mobilnom aplikacijom za jednostavno i besprijekorno praćenje težine vaše košnice.

Vaganje vaše košnice tijekom jeseni će vam dati do znanja kakve su zalihe meda i trebate li početi hraniti pčele sirupom kako biste im pomogli da prežive proljeće. Vaganje je također korisno u drugim godišnjim dobima. Za vaganje košnice koriste se različite metode. Iznenađujuće, komercijalnih opcija je manje nego što mislite. „Naginjanje“ je najlakši i najjeftiniji način kojim se koriste mnogi pčelari.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top